Bagi Souvenier utk insan yang kita hargai...

Followers

Tuesday, October 20, 2009

Kisah Franchis Light Zaman Moden

Assalamualaikum

Haa..kali ni nak citer ttg kisah yg belaku time aku balik penang..
walaupun sampai sabtu pagi,
ahad malam dah bertolak balik..
tpi amat2 berharga.
Lepas rindu kat family..
release tensen sblum masuk stdy week..
n macam2 le..

Kisah bermula disini...




ok..sape kenal francis Light?
Budak bermasalah yg datang nak jajah penang tu..
aku xnak bincang ttg pa dia buat kat penang..
tp ttg kisah kematian die..
haa...camna dia mati??
sape yg bunuh dia sebenarnya??
ke dia mati dengan sendirinya??
atau mati tercekik time makan ikan??
perkara itu kita akan singkap dalam artikel ni..
siapa kenal pada tokoh ini??
org yg bersedia utk menembak si Francis Light tu??
Ini Ir Sir Abdul Muiz Abdul Wahab...
(Perkenalkan..ni le My luvly brother yg banyak motivate aku)

haa...AWAS!!!!

gambar ini adalah edit dari komputer semata2..
gambar ni xbetul...
bukan Ir Sir Abdul Muiz yg bunuh org tua ni...






TAPI.......


Haa...Eh...Bukan ni...
Bukan2..sama sekali tidak..
Betul...bukan yg ni...
ni edit dari komputer jugak..
hehe..
(Ni Abg 'Azzudin)





Tokoh pasni mesti Betul...

HAaa....Baru betull...
Ini dia memperkenalkan..
Y.A.B Tan Sri Ir Dato' Sultan Haji Abdul Hadi Bin Abdul Wahab...

ni baru benar pembunuh Francis Light..
haha..Teramat bergaya..

Akhirnya, francis Light dapat dibunuh..
Semua tawanan dpat diselamatkan..
xpercaya??
Buktinya ada..


Besar le plak tawanan ni..
tpi x reti lawan sendiri..
hehehe..
ni la tawanan yg berjaya diselamatkan..

ni rumah dia..dikembalikan..
pasni..duduk diam2 ek..
kalau da org kaco..
lawan sendiri..







Gembiralah para dayang2 Istana..
(Ni kakak n adik aku...dua org yg selalu bagi semangat n bntu aku time aku tensen.. yg paling kecik tu, Siti Nur Aqilah Binti Abdul Wahab.. n yg sdrhana bsar tu, Siti Munirah Binti Abdul Wahab, yg besar giler tu..twnan tadik le..dah le posing same..hish..)







Haa..ni nak pi market..
isk3..orang suruh beli daun ketum, laksa,
dengan kangkun utk kura2..
dia bawa balik kelapa..hish..

dah la patriotik betul..
2 bendera Malaysia kat situ..
Tayar beskal pancit...hahahaha..
(ni Kakak aku ler)





Haa...
camtu le kisah Francis Light di Zaman Moden...
Jadi kawan,..berhati2 dengan superimposed dari internet..
hehe..
sekarang anda sudah tahu siapa hero sebenar disebalik kejayaan ini..
dia adalah...

Y.A.B Tan Sri Ir Dato' Sultan Haji Abdul Hadi Bin Abdul Wahab

sekian sahaja..kisah tamat...
**Mohon Maaf kepada watak2 diatas..
jgn terasa hati..
Inilah adik beradik aku..
mudah2an kemesraan kita akan terus kekal..
Syukur pada Allah kerna dikurniakan insan macam kalian..

proud to be your brother...

Thanks a lot to :
Abg Id (Elder Brother)
Kakak (Elder Sister)
Aqilah (Younger Sister)

Barakallah fikum...
Salam alaik..

www.tips-fb.com

6 Pendapat:

ibnul'araby said...

Owhhh.. Sungguh menyayat hati cerita2 diatas tadi.. Inilah dinamakan symptom "otak masuk air".. Opsss.. jangan balas.. diam.. diam.. diam.. diam..

Sejarah sentiasa dicemburui oleh mereka yg gagal menciptanya.. Sepanjang peradaban manusia begitu banyak sekali
manusia2 cuba mencipta sejarah tapi gagal.. Maka mereka cuba mereka2 sejarah sambil menyelitkan nama2 mereka dicelah2 sejarah tersebut bagi melambangkan kehebatan.. Namun sejarah tak akan berbohong.. sampai masanya akan kita ketahu juga sapakah pembunuh francis light sebenar..

Jangan percaya posting diatas.. gambar2 yg akhir tu semuanya superimpose semata2 melainkan gambar pertama.. buktinya lihat gambar2 pembunuh kedua dan ketiga, gambar2 nih nampak elok seolah2 tiada apa yg berlaku.

Tapi gambar pertama menyatakan segalanya.. Keadaan kucar kacir tatkala Sir Ir Abdul Muiz cuba menembak Franscis light. Ada kuncu2 francis light yg cuba merampas kamera dan menjerit kerah francis light menyebabkan gambar itu seolah2 goyang and memanjang membuktikan ada force ke atas kamera.. Maka tuan2 pikirlah sendiri akan kesahihan cerita ini..

Adi Wahab said...

haha...
adoyai...xcakap pa2..xcakap pa2..hehe..

perenggan kedua tu sememangnya benar..

seperti didalam artikel tadi..gmbar pertama dan kedua adalah edit dari komputer semata2...
mana mungkin pengikut2 francis light hanya melihat orang lain membawa senapang dan rileks jek mengacukan senapang pada kepala francis light sedangkan mereka tidak berbuat apa2...

ini amat mustahil...
ada pon gambar Y.A.B Tan Sri Ir Dato' Sultan Haji Abdul Hadi Bin Abdul Wahab adalah paling tepat..

sebab pembunuhan ini berlaku dikala petang time francis light sedang duduk berseorangan.dan masa ni, tentera francis light tgh berjoging di sekeliling padang kota utk latihan fitness mereka.

jadi..masa keemasan ni tidak dilepaskan Y.A.B Tan Sri Ir Dato' Sultan Haji Abdul Hadi Bin Abdul Wahab utk membunuh francis light..

Anonymous said...

kebenaran yang sebenar-benarnya..kematian Franchis light bukan seperti cerita yang di tulis diatas..

ketiga-tiga tokoh diatas bukan lah pembunuh sebenar franchis light..tokoh-tokoh tersebut tidak mampu untuk melawan franchis light kerana saiz badannya yg agak besar...

orang yang membunuh franchis light adalah salah seorang dari dayang istana(siti munirah bt abdul wahab)..beliau berasa sedih melihat keadaan tiga tokoh itu berhempas pulas utk membunuh franchis light tapi tidak berjaya..kemudian beliau pun mengambil keputusan utk membantu mereka..

dayang menggunakan cara yg halus dengan memasukkan racun tikus kedalam makanan franchis light dan memberi air kelapa yg dibeli di market bayan baru (gmbr diatas adalah bukti kelapa yg baru dibeli).air kelapa itu juga dimasukkan sedikit racun..
franchis light menjamah makanan dengan banyak sekali..
para tenteranya juga turut dijamu dengan juadah sama yg beracun itu..

keesokannya..dayang memdapati franchis light dan kesemua tentera nya sudah mati...

begitu lah kisah yang sebenar-benarnya tentang kematian Franchis light..

sweet ct said...

kebenaran yang sebenar-benarnya..kematian Franchis light bukan seperti cerita yang di tulis diatas..

ketiga-tiga tokoh diatas bukan lah pembunuh sebenar franchis light..tokoh-tokoh tersebut tidak mampu untuk melawan franchis light kerana saiz badannya yg agak besar...

orang yang membunuh franchis light adalah salah seorang dari dayang istana(siti munirah bt abdul wahab)..beliau berasa sedih melihat keadaan tiga tokoh itu berhempas pulas utk membunuh franchis light tapi tidak berjaya..kemudian beliau pun mengambil keputusan utk membantu mereka..

dayang menggunakan cara yg halus dengan memasukkan racun tikus kedalam makanan franchis light dan memberi air kelapa yg dibeli di market bayan baru (gmbr diatas adalah bukti kelapa yg baru dibeli).air kelapa itu juga dimasukkan sedikit racun..
franchis light menjamah makanan dengan banyak sekali..
para tenteranya juga turut dijamu dengan juadah sama yg beracun itu..

keesokannya..dayang memdapati franchis light dan kesemua tentera nya sudah mati...

begitu lah kisah yang sebenar-benarnya tentang kematian Franchis light..

Adi Wahab said...

Ini juga amat mustahil...kerana pada ketika kejadian itu..semua orang2 melayu tidak dibenarkan keluar sama sekali...
apatah lagi untuk pergi memasak...

mana mungkin dayang (siti munirah) dapat keluar untuk beli bahan makanan untuk memasak..amat mustahil..

hujah saya yg kedua adalah...
Franchis light bukan orang Malaysia..dia tak suka makan makanan orang Malaysia...
pada ketika itu, ilmu utk memasak western food masih belum sampai ke Malaysia..

Franchis light dia muntah2 kalau makan makanan Malaysia..hahaha..

日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片

Dari Mana Mereka?

free counters

Template by:
Free Blog Templates