Posts

Showing posts from September, 2009

Bila dah dekat Final....

Image
Assalamualaikum..
Bila dah dekat final...
Normally keadaan aku akan jadi huru hara...
sem ni...12 minggu dah belajar...
tp masih rasa macam belajar 2 minggu...
macam rileks...tp apa pon x faham..

sikap ni bahaya...
week 13...baru sedar sket..
yg final dah dekat sgt...
assignment berbondong2...
semua xbt lagi...



keja 3 bulan nak siapkan dalam 2 minggu...
6 chapter nk fahamkan dalam masa 3 hari...
2 quiz nak kena antar khamis ni...

13/10 da test P.com plak..
dekat P16 pul 5.30ptg..
assignment Pcom lagi..
basic Commncation nye keja lagik

economy...project stats yg bakal datang pasni..
biomaterial...test 3..
project...
MicroP assgnment 3,4,5,6 xantar2 lagi..

betapa leka nye aku sem ni...
waste time...
nak kata masalah yg mengganggu...
semua orang da prob..
tp aku x reti nak atur masalah tu leklok...

test pon x memberangsangkan..
bila tensen...malas nak study...
men game,..hujung minggu tido..
sem ni mcm sem paling banyak tido...
ampeh...

peringatan utk diri sendiri...
dan kpda mereka yg sama sikap macam ni...
bila dah kea…

Koleksi yg ada pada aku...

Image
Assalamualaikum...

haa...ni la keja aku time xda mud nak study..
men rubiks cube..

mula2 kakak banje yg 3x3x3 jek..
pastu..bila dah leh buat...
men benda tu jek setiap ari.



1 hari..aku g jusco
dgn budak kelas ku..
pusing2...haa...rubiks cube..
tp ni 4x4x4...
wah...teruja nye aku...
xcakap banyak...trus beli..


pastu blajar 4x4x4 dari u-tube...
bile dah bejaya solve kan...
men benda tu plak...

sejak ni la aku mula gila dgn cube ni...

nak dijadikan cerita..
time balik raya ri tu..
aku beli lagi 5 jenis cube...
megaminx, pyramid, master morphix, 5x5x5, dgn mirror cube.

ni aku da sertakan gambar2nye..


megaminx






pyramid






pillowed mastermorphix







5x5x5








mirror cube





haa...ni la antara koleksi2 yg aku da...
nnt klu sapa2 da jmpa yg jenis lain...gtau ek..






Mempersiapkan Bidadariku di Syurga!

Image
Assalamualaikum....

Sok ada test...tp semangat dah down sesangat.
pikir nak balik @ pressure yg keterlaluan??
pe2 pon smile always...


dah bosan sangat...tulis la artikel ni.
hari ni nak bincang ttg isu yg lebih dewasa sket..



~~PASANGAN HIDUP~~

Kalau tgk skarang ni..ramai dah remaja2 kita berkapel2 sana sini.
pendek kata, kalau nak cari yg x kapel tu ade..
tp skit..hehe..


Islam tidak membunuh Fitrah....
tp Islam mengajar kita utk mengawal fitrah
Islam x halang bercinta...
tp Islam mengajar kita cara bercinta.




Kahwin..

nak kawen kena da pasangan..
nak kena cari pulak...
isk3..tp xpe..
kita da guidance dari Nabi S.A.W.

Dari Abu Hurayrah R.A. bahawa Nabi SAW bersabda,

"Dinikahi wanita itu kerana 4 perkara
1: hartanya
2:keturunannya
3: kecantikannya
4: agamanya
dan pilihlah yg mengamalkan AGAMA,ia akan menyenangkan kamu"

(Hadith Shahih,riwayat Muslim)
Semua orang mengharap dapat pasangan yg baik..
tp kita x berapa nak baik..
isk..camne nak buat skrg ni??
haa...xda cara lain..
kena ja…

SUNNAH DI AIDILFITRI