Bagi Souvenier utk insan yang kita hargai...

Followers

Sunday, July 26, 2009

Rehlah Ibadah di Gunung Berlumut...


25 Julai 2009

7.00 pagi dicadangkan utk bertolak..Hafiz mula kumpul2 orang...

8.15 pagii.Dah amik semua...baru kami bertolak ke Gunung Berlumut...Hafiz, Sani, Azizi, aku, Aqif, Sohaib, n Husni..7 org jek yg da kesempatan..

Dalam perjalanan tu, lepas dijamu roti..aku tertido la plak..ntah..ngantuk camna tah..hehe..sedar2 dah nak masuk kluang..Gunung Berlumut tu dalam kawasan kluang le..Keta dipandu terus..Kami sampai kat depan tempat rekreasi Gunung Berlumut tu lbih kurang kul 9++..hehe..(xigt lorr,maklumla jam x repair2 lagi...)


Sampai2...jeng3x

kami rehat dulu...Hehe..sembang2..buat pengisian skit..menyuntik bius utk rohani..membetulkan jalan yg bengkok jika ada dlm niat kami,.and menjulang kami sbgai hamba bertuah yg Allah masih bagi kesempatan utk berukhwah kerna-Nya..insyaAllah...

Dah abis pengisian...Haa...masa yg ditunggu2...hehe..mandi la..Sani start dulu.. then azizi...
Then, Husni,sohaib n aqif..


Mana lagi 2 org?? Isk2..kenape xda dalam air ni 2org lagi ni???

cari punya cari...lorh..tgh masak...(rajin nya..anak sapa ni??hehe) hafiz masak..aku tlg tgk..hahaha...sohaib dah basuh beras smua..hafiz potong2 bawang...
time dok tunggu nasi nak masak..aku sembang2 la dgn hafiz..pengalaman masing2.
aku bukan x nak p mandi...tp takut air sejuk cam kat batu maloi..(sejuk giler..mencecah -708degree celcius.da sapa2 caya x ni??hehe)

Nasi..
dah siap masak...

Ok..masa utk terjun...Yea!!!

Ya Allah...lamanya x mandi2 camni..
air dia xda la sejuk cam kat Batu Maloi..kire ok le...
tapi tu la..aku x reti berenang..huhu..jadi men jalan2 je dalam air
rasa borink...aku basuh janggut aku yg mantap ni..
klu borink..kejar2 ikan..laju die lari..

tapi kalau sejuk...
naikla..



aku mandi sat ja..xtau nak buat pa dalam air..kalau pandai berenang ok gak..
hehe..tp tetap bes la..

dah abis mandi..kami nek2 balik.. masa utk makan..hurm..tapi lauk nye xmasak agi..
ok2..jom kita masak..
perempuan "boleh" memasak..
Tapi lelaki "pakar" memasak..

sapa xnak caye sudah..
tp bukti aku ada..
hehe...


sambil menunggu..aku, sohaib n husni bjalan2 disekitar kawasan.
tp x jauh sangt pon..ambik2 gambar...pemandangan2..

cantik gak tempat die..tenang betul...suke aku..

Kami bertiga pon pose la kat utk bgambar.
susunan alam cantik sgt..betul..

Subhanallah. hebat.
dah bgambar.

kami balik ke tmpat asal.
igt nak bantu utk msk..tp xde keja kosong.
sardin dah siap masak..skarang masak telur plak.
kami masak dalam periuk..camna kami nak alih telur ni..
susah2 sangat..kita buat telur "pop corn" (telur hancur le,idea sani)


Dah siap makan..kami berkemas2..
igt nak mandi agik..tp semua xmau
basuh semua peralatan yg diguna td
pastu kami bertolak untk ke ghufran



Tapikan..sebelum kuar dari taman rekreasi tu.
da satu peristiwa dah berlaku..
KAMI TERSILAP MASUK TANDAS!!!

mula kami sampai kat tandas tu..da satu grup budak2 ni
yg gals kuar dari tandas sblah kanan..
lelaki2 plak kuar dari tandas sblah kiri.
kami igt betul la kanan tandas gals.
kiri tandas boys..
tp..tiba2 aqif tukar masuk tandas..
die kate..yg sblah kanan tandas laki..
sbb da tmpat kencing berdiri(xkan tandas gals da kncing berdiri)

alamak..
3 org dah masuk dalam tandas tu..hehe..
datang sorang brader n sister ni..
istri dia ni nak masuk tandas..tp bila tau da boys..
dia x jadi masuk lagi..
aku try senyum kat brader tu..
tp no response..hehe..
adeh..serius betul..xpe la..
aku pon buat do no jek..
(*p/s nnt phak gunung blumut,jgn lupa letak stiker tandas boys n gals k)

Kami nak solat..tp surau kat gnung belumut ttp plak..adeh..
xpa3..camni..kita solat kat penjara...
uiks...xnak2..
kat masjid penjara..
tp aqif kata xleh masuk..
jadik kami cari la masjid lain..
cari..cari..haa..jmpa masjid tmn kasih
kami pon solat la kat sane..
then kami pon balik la..

**cam dah panjang..kita sambung dlm artikel lain nnt**
see ya!!

www.tips-fb.com

2 Pendapat:

apeks said...

port kt gamba last tu...tempat diriku memandi manda dlu..lalala...
tp apsl nmpk cm dh mkin susot air sket...wheeewww...

Adi Wahab said...

hehehe...ye ke??erm..hg mandi kat kawasan yg sma ka??ntah la..time hg p musim hujan kot..sbb tu air naik...hehehe..

Dari Mana Mereka?

free counters

Template by:
Free Blog Templates