Bagi Souvenier utk insan yang kita hargai...

Followers

Thursday, July 23, 2009

Aku rindukan sahabat aku....



Assalamualaikum...

artikel ni mungkin lebih kepada luahan perasaan diri sendiri..saya nak ceritakan ttg rindunye saya kat 5 orang sahabat saya,..
walaupun keadaan skrg ni cam tgh serabut kepala..tp hati saye ttg kate,nak tulis gak ttg diorg..
Yg leh katakan senang susah skali...n saye hargai sgt3...

  1. Hafiz Huzaine B Hasmil(Pjai)
  2. Nor Amin B Abd Hamid(amin)
  3. Arman Hadi (Arman)
  4. Azlan Adnan(lan)
  5. Abdul Hafeez Asyraf(Pcap)

Hah..ni le 5 sahabat aku tu..Bile senang skali...time susah..skali gak..


tapi skrg ni kami dah jauh2...belajar.tapi benda ni xmenghalang aku dari lupakan diorg ni..aku hargai sangat2..


Pjai sekarang dah g sambung blajar kat jepun...kat Shibaura Institute of Technology..Japan. dia amik dalam bidang electronic communication system..Aku start kenal pjai time form 4..Die dulu Maahad Muhammadi kelantan.. Kami skelas..kire orang 1st yg aku kenal time pindah sekolah..Pjai la..


ttg nama pjai ni...stu hari, kami ramai2 da kat luar kelas..hakim da cakap benda ni.. asal nye P-JAI...P dari hafiz,,..Jai dari Huzaine...bile digabung. jadi la P-JAI...


camne die leh stuju nak gune name tu??berdasarkan pe yg penah pjai cite sndri kat aku..satu hari tu,org yg die suke time tu nak panggil die, tapi panggil dgn nama pjai..hehe..jadi..kononnye cam terharu le..melekat la nama tu kat die..1 sek panggil die pjai..
(Ko igt lagi x benda ni semua jai??)hehe...




tadi tu serba skit ttg Pjai..skrg amin plak..Amin ni time awl2 xkenal die pon..kami start rapat sejak jadi exco same2 (Pjai,aku,amin n Pcap kami semua exco asrama dulu)..


time jadi exco..mula la rapat dgn amin..amin ni aktif ragbi..orangnye ceria(kecuali time bermasalah)..hehe..orang kate kuat men capub...tp aku kate x...aku kate die kuat bkerja...kalau die xbuat..pakat x jalan..lagipon..dah nama pon exco...nak diam2 xyah jadi exco le...hahhaa...


skrg..amin blaja kat MAS..bakal engineer kat sane(tadi amin dah bagi data die,,,huhu..tp terhilang plak..sedihnye)..


yg speselnye amin ni..kalau dia tensen je...dia diam..time tu...semua org akan nampak prubahan die...sikap die kire contradict le time biasa n time sedih...hehe,,neway..banyak kenagan dgn amin..tp akan diceritakan dalam kesempatan yg lain...


arman plak..kami kenal time kat matrix...dia merangkap SU kerohanian time kat matrix dulu (time biro kerohanian)...Kami sekelas..duduk dalam penang...die kat sg gelugor..saya kat bukit jambul..


Yg besnya kami..time kat KMK..kami da buat study group..mula2 saya dgn arman jek..then Lan join kami xlama pas2..setiap minggu kami balik..xkira la da keja@x..heheh..kire mmg otai le..


Time kat KMK..siang p kelas..ptang buat hal sndri..maghrib bawa trun beg siap2 pas2 kalau nak makan2 ka..time lepas maghrib tu...then pas isyak kami akan stdy smpai kul 11 mlm...


kadng2,lpas study tu..kami berkumpul depan blok A..nnt sembang2 gosip...cita prob..makan mee ruskee..makan ceklat..hehe..mmg bes le time tu..kdg2 sampai kul 2 baru kami bersurai..


sekarang ni arman kat UTEM amik mechatronics...kalau
time cuti ja..insyaAllah..kami akan jmpa skrg2nye skali..hehe.


tu ttg arman...Lan plak..lan org perak..skrg dia stdy kat UiTM Shah Alam..kenal die time kat KMK jugak...same cam arman..tp agak lewat sket saya knal die..kami sekelas gak..kelas L..


Bila berkawan dengan diorg..saye time kat kelas..slalu dok depan jek...(skema)tp tu la...duk depan pon..tidoq gak..blasah je la..hehe..kdg2 malas2..duduk blakang..


pengalaman dgn lan same cam arman...sbb kami slalu p mane2 pon ber3..hehe..paling bes time dduk kat meja bulat la..sembang2..hehehe..mcm2 benda la kami sembang..


And las skali...hafeez asyraf a.k.a. P-cap..heheh..org kedah...power dlm bio...ingatan jenis sempoi le.time kelas prep. dia baca bio,aku pon bace gak..tp b4 abis..sembang2...die macam dh khatam 1 buku..bengang pon da..jeles pon da..


tp pe2 pon..bersyukurlah..itu kelebihan die..


Hah..lagi satu..P-cap ni dia power men percussion..semua benda dia bantai main..hehhe..n aku blajar men percussion dari die le...boleh la sket2 kalau nak ketuk2 conga tu..heheh...


skrg ni,dia dah slamat ke indon..sambung medic katenye..tp yg sedih nye..sejak lepas dari SPM...aku x penah jmpa dia lagi smpai skrg...yg len penah gak jmpa..


Klu dulu,sblum pjai g japan..saye turun KL je..nnt lepak rumah pjai..parents dia kenal saye..saye
dah kenalkan parents dia dgn my parents...


time turun kl tu..jmpa la amin...n skali tu lepak kat UiTM...dgn lan n arman..kire penah la jmpa gak..tp P-cap ni xjmpa2 lagi..insyaAllah..da kesempatan kita akan berjmpa...


Utk 5 sahabat aku ni...hope persahabatan trus berkekalan..


dalam 1 hadith yg panjang yg menceritakan ttg 7 golongan yang dinaungi Allah dibawah naungan-Nya pada hari kiamat..salah 1 dari 7 golongan ini adalah "dua org yg saling mencintai kerana Allah; keduanya bertemu dan berpisah atas dasar cinta kepada Allah"


(hadith ini dikeluarkan oleh Imam Bukhari dan Muslim,rujuk Riadhus Shalihin, no 382, cetakan Al-Hidayah Publication)
www.tips-fb.com

1 Pendapat:

darah bunga sahara said...

salam..eventhough nama ak xde..
ak x sedih sgt r..xpe2

btw.. i here to say
u influence me a lot
I InsyaAllah still remember
our time we spend toghether.

Dari Mana Mereka?

free counters

Template by:
Free Blog Templates