Bagi Souvenier utk insan yang kita hargai...

Followers

Saturday, August 21, 2010

Kenangan Bersama Teman...

Penulis : Abu Faris 'Audah Abdul Hadi
Yang Menghargai : Abu Faris 'Audah Abdul Hadi

Salam Ramadhan Karim..

Hari ni nak ceritakan skit jek pasal pengalaman saya,
pengalaman dengan rakan-rakan 1 course..
Biomedical Engineer to be..
InsyaAllah.

Masa 1st Year...kami ada 5 orang..
  • Abdul Hadi (Yang Macho)
  • Fareez (boy)
  • Zarif (tarankunciang)
  • Soyed (Sportering..sbb suka bersukan)
  • Bukhari..(tempeyer..sbb suka makan tempe )
**lawak jek ek yg dalam kurungan tu..jgn marah

Menyimpulkan ikatan ukhuwah bersama, agar ia tidak terputus.
Masa 1st, kami xkenal sangat...
tapi berkawan jugak..
sbb satu kelas la katakan...
minoriti plak tu..
jadi ni salah satu hikmah yg sebabkan kami rapat..
Alhamdulillah..

1. Kenangan 1
First day..
Kami round2 FKE dengan peta ditangan..
slumber-ger..(pronounce = selambe jer)..
biar le orang nak cakap pe pon..
kami x nak guna pepatah ni,
"malu bertanya,sesat jalan"
sbb kalau kami sesat kat jalan dlm FKE,
kami tgk peta tu..
hehe..

2. Kenangan 2
dah 2-3 hari..
kira dah boleh survive sket..
(peta masih dibawa dalam beg)
tapi hari tu ada lab..
**lab bererti makmal
cari punya cari...
xjumpa.
buka peta..
pon xda.
haish..musykil2..
salah sorang dari kami kena la pergi tanya...
yang paling macho skali yang kena pergi.hehe

buka pintu bilik tu..
**dalam hati, haish, nak panggil pe ek??
tn,prof,dr,encik...???
isk...mana satu ni...
dengan penuh konfiden nye..
"Assalamualaikum PAKCIK, tumpang tanya, lab electric kuasa kat mana??"
dah lepas cakap baru rasa cam xsesuai.
mungkin guna encik lebih proper kot..
tp xpe..
biasala tuh..
karenah student tahun 1..
hehehe

3. Kenangan 3
dah lama-lama sket..
kami dah rasa cam hebat sket..
pegi kelas pon x bawa peta dah..
dah konfiden la katakan..
ok xpe..
nak dijadikan cerita..
satu hari tu..
(xigt hari pa..xda dalam diari..hehe)
lepas dari kelas BI,
kami jalan sama2 untuk ke kelas programming..
**time tu x leh bawa kenderaan lagi..jadi xda pilihan..
ok..
skarang kita nak guna jalan mana??
kita guna jalan ni la..
(jalan nak ke p23)
dalam perjalanan tu, 
macam2 la bincang..
"eh, betul ke jalan ni?"
"xpe2...kita kena confiden"
alih2 belakang..
kaum hawa pon ikut kami juga..
"konfiden, kan kita ni pemimpin..."
hahahaha..
jalan punya jalan...
JALAN MATI!!! 
benda pe yang leh tolong coverkan kami ni??!!
nampak kapal terbang tersadai kat situ..
ok..
BERGAMBAR!!howyeah..
Saya yang macho dan Fareez yg boy

Soyed yang sportering dan zarif yang tarankunciang

 bila kaum hawa datang.
"kami saja nak bergambar dulu"
"rehat2 jap"
banyak le..
dah lewat dah ni nak ke kelas..

Macam dah agak panjang..
ni semua adalah pengalaman disaat kami tahun 1..
banyak lagi kenangan yang kami pahat pada tahun yg seterusnya..
insyaAllah.
andai ada kesempatan,
sekiranya umur Allah panjangkan..
nnti saya sambung..

"Wahai manusia! Sesungguhnya, 
kami telah menciptakan kamu
dari seorang lelaki dan seorang perempuan,
kemudian kami jadikan kamu
berbangsa-bangsa dan bersuku-suku,
untuk kamu saling mengenali antara kamu,
Sesungguhnya,
orang yg paling mulia disisi Allah ialah
orang yang paling bertaqwa.
Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui,
lagi Maha Teliti "
(Al-Hujurat, Ayat 13)

Bertemu dalam bingkai kehidupan yang sementara

"KITA PAHAT UKHUWWAH INI DENGAN TINTA EMAS"
MENYAYANGI KERANA ALLAH
BERTAUT KASIH, SAYANG DISIMPULKAN


www.tips-fb.com

3 Pendapat:

iamfareezyusoff said...

hehe

Adi Wahab said...

banyak lagi nak diceritakan..tunggu artikel pas2 ni..insyaAllah.pas grad..

hehe

jihan said...

alasan tak leh blah.....hahhahaha

Dari Mana Mereka?

free counters

Template by:
Free Blog Templates