Bagi Souvenier utk insan yang kita hargai...

Followers

Wednesday, October 13, 2010

Minggu yang unik...

Dari : Abu Faris 'Audah Abdul Hadi

Tak tau nak tulis apa sebenarnya...
tapi nak cita sket tentang minggu ni..
aku bt benda yg jarang2 aku buat.
n berlaku benda yg jarang2 berlaku..
1) ponteng kelas...

Jarang-jarang aku ponteng kelas..
sebab bgi aku..kelas tu 1st knowledge utk aku...
walaupun aku xfaham walaupun 1 ayat dalam kelas tu..
n selalu main2 dalam kelas 
dan fikir aktiviti2 yg aku nak buat sesudah kelas (perkataan pendek "berangan")..
walaupun petang da test atau presentation..
aku tetap nak g kelas..
tp dlm minggu ni...
aku ponteng 2 kelas..
hahaha..tebaik..
tp dalam waktu tu..aku x isi skit pon masa utk stdy atau baca buku2 ilmiah..
tapi dok tgk youtube..
dari lagu sudirman...
masuk ke filem susuk...
pastu masuk mona fandey..
(kes bunuh tu)
pastu baca peristiwa mona fandey...
pastu searching for dukun the movie..
(gagal utk dapatkan cita ni...sbb dah disekat FINAS)
**mgkn utk maslahah ahli kuarga mona kot**
waste time kan..
huhu..
**last2 tulis blog**

2) Dapat mimpi..

hah...biasa la kan bermimpi disaat tidor..
isk4..ape la..
tp aku jarang2 dapat mimpi..
dlm week ni..
banyak gile mimpi...hahaha
ngarut betul..
sambil duduk sandar kat katil..
terlelap kejap...
time tu pon aku sempat mimpi
walaupun terlelap utk 5 min..
haish...
aku x tau la samada benda ni normal..
atau non-normal..
**apply apa yg dr Malar ajar..hehe**

3) CICAK

sebut pasal cicak ni..
aku akan gelarkan dorg ni sbagai "Penyibuk"...
 normally, sekor je ada dalam bilik aku..
(yg obvious la,xpasti ttg yg hidden nye cicak)
tp dlm minggu ni..beramai2 cicak2 ni..
try to accentuates themselves.
and semua berhimpun kat meja yg aku letak ikan laga aku..
-* nak ngorat ikan laga betina aku le tu *-
hehe
no way man...
ikan laga betina aku dah da pakwe..
n diorg dah berchenta..
nnt aku dah nak kawenkan dorg..
xde ruang utk korang wahai cicak34 sekalian..
**ngarut plak**
(mempromosikan pada kawan2 utk bela ikan laga..hehe)

4) Kemas tapi Sepah

Ni pasal meja study aku..
dalam week ni..
bila masuk je bilik (tgk dari pintu)..
aku nampak meja aku cam lapang je...
mood stdy pon dah melonjak bila tgk meja aku..
tp bila duduk jek,.
isk4..
"Awat yg sepah sangat ni."
serabut2...
xleh nak study...
finally..
aku download la video2 dari youtube...
(lagu2 M.Shariff,lullabies, sudirman.)

5) Piano

Dlam minggu ni jugak..
aku rasa cam nak men piano...
sbb aku da tgk satu video kat blog senior aku ni..
tgk da org men piano...
cam bes plak rentak dia..
tgk dia main..laju jek tangn dia petik bilah2 piano tu..
sampai satu tahap..
bila aku taip cepat..
tercakap sendiri..
"Amboi...macam main piano plak".
kritikal2..
dan aku dah pon download lagu2 dari piano yg relax minda...
n lagu2 dari maksim..
contohnya, Flight of Bumble Bee, Hana's Eye, Croatian Rhapsody, Hungarian Rhapsody..
aku suka 3 yg 1st tu..best2..
**ada gak 1 lagu, dari korean girls...tajuk die "The Unfinished Story"..bes gak..

Hurm...rileks sgt rasa minggu ni..
padahal banyak lagi benda yg tertangguh n xsetel lagi..
tak pelik la kalau org da cakap kat aku...
"Awat yg hg nampak rileks sgt ni?? ikan la..pokok la..study ok?"
erk..soalan jenis pa ni?
n apa yg perlu aku jawab?

ada lagi satu peristiwa lawak yg aku xletak disini...
rasa malu gile tahap tarankunciang punya...
kalau tgk cermin time tu,mesti pecah,
KEPENCIANG...TRANG TANG TANG... 
(pecah sebilion...sbb malu)..hehe
agak panjang nak cerita..
insyaAllah...
draft dah ada..tunggu da masa utk postkan jek..
--* Berubahlah Wahai Hadi...Sementara masa masih ada *--
www.tips-fb.com

4 Pendapat:

Anonymous said...

Take care abu faris..May Allah Bless u..

Adi Wahab said...

Thank you..
Moga Allag pelihara kamu juga...

jihan said...

ilang kosentrasi ak wat lab report bca ko punye post yg sengal neh...adeh la

Adi Wahab said...

Adeh...kena sengal lagi...

nnt leh suh doktor cek la..
slalu jadi sengal ni..hehe

Dari Mana Mereka?

free counters

Template by:
Free Blog Templates