Bagi Souvenier utk insan yang kita hargai...

Followers

Sunday, May 16, 2010

Latihan Industri...

Penulis : Abu Faris Audah Abdul Hadi

Assalamualaikum...
Agak lama tidak mengemaskini blog ini. Bukanlah sibuk sangat hingga tidak sempat untuk membuka internet. 
Tapi dihurung perasaan malas untuk update blog ini. Banyak perkara yg hendak dikongsikan sebenarnya, tapi tak tau yg mana hendak dikongsi terlebih dahulu.

Jadi, rasanye, pilih tentang praktikal la dulu.
Sekarang saya sedang menjalani latihan praktikal di salah sebuah hospital di Pulau Pinang.
Penang Adventist Hospital.
disini kalau dilihat pada lambang,
dah nampak tanda ketuhanan diorg,
ular yg mengelilingi tongkat.
Sini agak kuat keagamaan diorg,
siap ada church sendiri lagi kat kawasan berdekatan.
Melayu ada, tapi tak ramai.
Kat sini mereka tak da la diskriminasi kat mana2 agama atau kaum.
sangat baik..
(inilah salah satu cara mereka mengamalkan agama mereka)

lepas seminggu masuk praktikal,
ada orientation utk kenali hospital,
presentation n penerangan, 
mmg cara "ketuhanan"
Tagline diorg pon
"God Heals, We Help"
 Ada juga ayat bibble yg ditunjukkan berulang kali.

Bila duduk disini,
aku harap, dapat lakukan sesuatu utk agama aku.
ISLAM
 aku lebih bangga dengan agamaku,
sebab ia lebih menyeluruh.

Jika mereka menuntut kebebasan sosial,
pada aku itu akan mengundang kemaslahatan pada masa mendatang.

ok..stop utk pengenalan hospital.
disni, aku sorang jek student yg buat praktikal di department engineering,
supervisor aku orang india,
asal pon dari india,
Mr. Nitin Tadas.
tapi aku slalu ikut 
Jason Jeevaraj.
Dia kristian, tp bangsa india.
banyak benda yg aku blajar dari dia.
tp aku cuak gila bila dapat tugasan utk check circuit.
cam x faham pe2.
Jason da ajar aku sket2.
aku lebih senang kalau nak wat PPM and buka machine,
detect problem kat ne.

Alhamdulillah,
stakat ni aku penah repair mattress system,alternating pressure,
tgk dlm NIBP.
(thanks to kawan2 yg tlg bg idea nak check benda pe..Fareez, Jihan, Soyed.)

aku pon dpat peluang utk tgk vendor bt maintenance utk dental chair yg problem setiap hari...
hehehe..ada saja permasalahan kat sana.
tp ok gak..
aku tau macam2 gak pasal dental chair bila ada pemasalahan tu..
 
dan aku da belajar camne nak buat PPM utk alat2..
Multiparameter monitor,ultrasound,massage unit, NIBP, GA machine, Venti, n macam2 la...
 
enjoy gak keja kat sini...xda pressure sgt 
walaupun keadaan cam agak kelam kabut sket.(standard aku le kan..)hehe..

ok...rasa tu jek utk laporan praktikal..
mungkin cerita ni akan sama jek dgn kawan2..
masing2 ada ekspresi masing2..
dan ni adalah ekspresi ku..

All da Best utk semua kawan2..




www.tips-fb.com

3 Pendapat:

fareezyusoffhensemtoughbergaya said...

ripple mattress ke? ak pun ada buat, check kebocoran.. best kan ada praktikal camni, takde la selalu dengan teori je..

Anonymous said...

yups...da satu unit tu nak dispose...aku buka semua benda dlam tu..hahaa...tgk2...

betul2...baru bes..teori jek..xpaham..n skrg aku risaukan electrnic aku...teori pon x paham mana...skrg nak kena push up smula....

-abu faris audah-

日月神教-向左使 said...

餐飲設備
製冰機
洗碗機
咖啡機
冷凍冷藏冰箱
蒸烤箱
關島婚禮
關島蜜月
花蓮民宿
彈簧床
床墊
獨立筒床墊
乳膠床墊
床墊工廠
產後護理之家
月子中心
坐月子中心
坐月子
月子餐

Dari Mana Mereka?

free counters

Template by:
Free Blog Templates