Bila dah dekat Final....




Assalamualaikum..
Bila dah dekat final...
Normally keadaan aku akan jadi huru hara...
sem ni...12 minggu dah belajar...
tp masih rasa macam belajar 2 minggu...
macam rileks...tp apa pon x faham..

sikap ni bahaya...
week 13...baru sedar sket..
yg final dah dekat sgt...
assignment berbondong2...
semua xbt lagi...



keja 3 bulan nak siapkan dalam 2 minggu...
6 chapter nk fahamkan dalam masa 3 hari...
2 quiz nak kena antar khamis ni...

13/10 da test P.com plak..
dekat P16 pul 5.30ptg..
assignment Pcom lagi..
basic Commncation nye keja lagik

economy...project stats yg bakal datang pasni..
biomaterial...test 3..
project...
MicroP assgnment 3,4,5,6 xantar2 lagi..

betapa leka nye aku sem ni...
waste time...
nak kata masalah yg mengganggu...
semua orang da prob..
tp aku x reti nak atur masalah tu leklok...

test pon x memberangsangkan..
bila tensen...malas nak study...
men game,..hujung minggu tido..
sem ni mcm sem paling banyak tido...
ampeh...

peringatan utk diri sendiri...
dan kpda mereka yg sama sikap macam ni...
bila dah keadaan jadi camni...
jangan mengadu dan terus mengadu jek...
tp bila dah tersedar ni...
terus bergerak utk buat semua kerja...
jgn putus asa..

buat yg terbaik utk jadi terbaik...
jadi yg terbaik diantara yg terbaik...



haa...faham ke??
aku translat....takut da org x faham BM.
hehe..

"Do the best, to be the best,
be the best, among the best"

pekataan ni aku tingat bila tgk Aqilah( adikku aku) buat kata2 semngat dia...
kdg2 aku tgk...dia jauh lagi power...
rajin...n x mudah givup...
smangat nak belajar...da disiplin...
time blajar,blajar...
time tido, tido...
time tgk cita indon..abis semua org x leh tgk tv..
semua dia nak menang...
bengang aku...
hehe...

apa2 pon...
semoga berjaya...
Do'a, Usaha, Ikhtiar, Tawakal...
gabung semua huruf depan jadi DUIT...
insyaAllah Allah akan bagi yg terbaik...

All da bes utk semua kawan2...
selamat berjuang...

Comments

me_yana said…
haaaaa....adeyhhhhh..
haha..padan muka kite kan..lalala~
apeks said…
hikhikhik...patutla jarang nampak anda...dok bilik...stdy nih..gambate...jom sama2 lumba stdy[eh...lama pulak main tenet nih]...adeyh
Adi Wahab said…
Yana --> tu le..padan muke kite semua 1 kelas...aku lagi2 le..koQ agi..xtau la pe nak jadik sem ni...

syam--> hehe..xjuge syam...dok bilik men cube jek..hahaha..yups...jom lumbe stdy...ganbatte..
me_yana said…
hadi: haha..betul2..padan muke kite..betimbun keje dan prob..haha..mntk2 jgn jadik sewel sudah..hihi..
apeks:haha..suh lumba stadi..tp dia duk sibuk men tenet..cbe tgk cam aku..jarang je men blog,fb,ym ni sume..haha.ha.

(sibuk je aku wat bising kat blog org. kn.haha..maap yer hadi..haha..)
Adi Wahab said…
Uiks...agak2 le sampai sewel...waaahhh...xsabar gile nak abis final...tensen suda...huhu..

Oittt....ko ngata orang...isk3..syam rajin lee...ko xtau dia study gile2...

jom syam...kita chalen...ko nak join skali ke??
apeks said…
hahaha...aku plak y kuat stdy...shu2...jgn bgtaw spa2 hadi.eh...patutla tukar blk ek?stdy sesorg lak..xpatot2...eyh yana..aku mana da men tenet r...kmptr slalu tutop wo...hikhikhik...ha ah...ang mmg jrg men fb kn..cma...men applction dia je kn...wawawa...
Adi Wahab said…
hehe...ok syam..rahsia kita...shuu...hehe..

Popular posts from this blog

Terima kasih atau Jazakallah Khairan....

Hukum Bersalaman dan Aurat dengan Kakak/Abang Ipar

Ketika Musibah Menimpa